Főoldal
Hírek
Település története
Intézmények
Iskola, Óvoda
Sport
Egyházközösség
Önkormányzat
Hírdetések
3D gömbpanoráma
Rendeletek
Nyomtatványok
Civil szervezetek
Rendezvények
Szolgáltatók
Idegenforgalom
Értéktár
Galéria
Vendégkönyv

 SPORT

 


 

tovább a KSE Várvölgy honlapjára...

KSE Várvölgy Honlapja

 

 


Gelencsér Péter Várvölgy FC labdarúgójának cikke a Várvölgyi Hírharang 2014 májusi számából:

Tisztelt Olvasó!

Engedje, engedjétek meg, hogy röviden bemutassam a KSE Várvölgy labdarúgó csapatát. Egy kis bepillantást nyerhet mindenki egyesületünk működésébe, jobban megismerve tevékenységeinket.
Az egyesület fontos szerepet játszik már 1991 óta (természetesen előtte is) sok ember életében, hiszen egy olyan közösséget alkot, beleértve játékosokat, szurkolókat, amely a gyorsan pergő életünkben kikapcsolódást, pihenést, feszültség-levezetést biztosít. Sokan úgy vagyunk vele, hogy szerves részét képezi életünknek, nem, vagy csak nehezen lennénk meg nélküle.
Így volt ez már sok évtizeddel ezelőtt is, bár arra már csak kevesen emlékeznek. Több embernek eszébe jut viszont 1991 decembere, amikor néhány fociszimpatizáns úgy döntött, hogy újra megalapítják Várvölgy község labdarúgó csapatát. Ehhez nagy elszántság és elhivatottság kellett, hiszen ezek nélkül nem működik semmi az életben sem.
 Köszönjük szépen áldozatos munkájukat a jelenkor játékosai és minden fociszerető nevében.


A mai várvölgyi csapat nyilván sok mindenben különbözik a régebbitől, egyben viszont nagyon hasonlít: a felnőtt csapat keretének minden tagja Várvölgyi, vagy valamilyen várvölgyi kötődése van. Ez egyedülálló a környéken, talán az egész megyében. Több esetben szembesültünk vele, hogy az ellenfél csapatából gratuláltak kis közösségünk összetartó erejéhez, mondván náluk ez nem működne. Ha a játékosok a hétköznapokon is jól megértik egymást, hiszen szomszédokról, barátokról van szó, akkor a pályán is működik a kommunikáció. (A ZTE elleni meccsen kérdeztem meg Balázs Zsolttól, mit mondott neki az egyik szerb védőjük egy szituáció után. Azt válaszolta: „fogalmam sincs, sosem értem!”) Tudjuk mi lett a szezon végén a csapatukkal.
 Egy jó közösségben könnyebben jönnek az eredmények, a kemény felkészülés sem annyira megerőltető, bánat esetén pedig az egység sok mindenben segíthet.
Az eredmények az őszi fordulók során is jöttek, még az edzőnk, Pál András sem nyilatkozott lemondóan. Pár szóban említeném meg, hogy sikerült marasztalnunk András bát, annak ellenére, hogy több egyesület is csábította. Az Ő szakmai tudása és mentalítása szükséges a csapat jó szerepléséhez. A sorsolás nagyon nem kedvezett, hiszen a Páterdomb, Gyenesdiás, Böde és Cserszegtomaj sorrend bármely csapatnak nehézséget okozott volna. Ezután indult be a gépezet, hiszen a Vasboldogasszony elleni idegenbeli győzelem után csak a nagyon jól szereplő Türje és a bajnokesélyes Csácsbozsok-Nemesapáti ellen kapituláltunk idegenben, a Keszthellyel és a Police-Olával játszottunk döntetlent szintén idegenben. Fontos tényezőként említendő meg az új csapatszerkezet, ami sok mérkőzést eldöntött. A közvetlenül a védelem előtt játszó két védekező középpályás stabilabbá tette a hátsó alakzatot, kevesebb gólt is kaptunk. Emellett a két irányító védekező feladata valamelyest csökkent, jobban tudtak a támadások szervezésére koncentrálni. Összegezve mindezeket a 8. helyen zártuk az őszi szezont, ami nem tűnik jónak, mégis bizalomra adhat okot, hiszen a 4. hely csak 9 pontnyira van és van még vissza 15 forduló!


Az utánpótlás csapatunk teljesítménye is jónak mondható, abszolút éremesélyesek ebben a szezonban is. A fiatal játékosok beépítése folyamatos, nekik még megfelelő meccsrutint kell szerezniük, hogy később nagyobb hasznára legyenek a csapatnak. Új igazolásaink is minden bizonnyal beváltják majd a hozzájuk fűzött reményeket. A mindig nehéz feladatnak tűnő kapus igazolása most sikerült, hiszen Csengey Balázs személyében egy rutinos, jó felépítésű hálóőr, míg a mezőnybe fiatal és a felnőttek között is szerepeltethető játékosok Haraszti Csaba (FCK Keszthely), Molnár István (Alsópáhok) és Hörcsöki Tamás (Türje) érkeztek.


Fontos megemlíteni a legkisebbeket is, hiszen Ők képviselik a várvölgyi labdarúgás jövőjét.
2012 szeptemberében csatlakoztunk az OTP-MOL Bozsik Egyesületi Gyermek Labdarúgó Programhoz. 26 frissen igazolt gyermekkel kezdtük meg a munkát. Az edzéseket a várvölgyi labdarúgó pályán tartjuk, a gyermekekkel két edző foglalkozik U7, U9, és U11-es korosztályokra bontva. A tavaszi idényben már torna rendezőként is bemutatkozhattunk. 138 gyermek rúgta a labdát a pályánkon, számos néző előtt, ilyenre a múltban soha nem volt példa Várvölgyön. Az első évünk végén, az U11-ből kimaradtak közül három gyermek Hévízre és egy gyermek Keszthelyre igazolt, ami nagy büszkeséggel tölt el mindenkit, aki a programban dolgozott. A téli időszakot is végig edzve, lelkesen készülünk a tavaszi tornákra. Felszerelésünk teljesen hiánytalan, minden korosztály rendelkezik saját mezzel, labdákkal, kapukkal és az edzéseket segítő eszközökkel. Dolgozunk tovább, bízunk benne, hogy létszámunk emelkedni fog és egyre több tehetség és egészséges gyermek lesz az eredménye munkánknak.


Idén adtuk át első ízben a „2013. év Legjobb játékosa és Legjobb ifjúsági játékosa”címet. A győztesek a leadott szavazatok alapján Cserép Róbert és Varga Balázs lettek. Jutalmuk az elismerés mellett egy serleg és egy üveg pezsgő volt. A szavazatokat az edzők, a csapatkapitány és olyan szurkolók adhatták le, akik követték mérkőzéseinket és valamikor űzték ezt a sportot. A díjazás célja a nagyobb motiváció a teljesítmény növelésére. Az idei évre vonatkozóan is kérnénk szurkolóinkat, hogy ilyen szemmel is figyeljék a meccseket.
A csapatok eredményességéhez fontos a megfelelő infrastruktúra is. Biztosan sokan felkapják most a fejüket, hogy „bezzeg a mi időnkben csak egy lapostetős kis öltöző volt, mégis…”. Persze, nem is nekünk kell megfelelnie, hanem a Szövetségnek. Az új szabályok és határozatok előírnak sok kritériumot, amelyektől nem lesz jobb egy csapat, de mégis kell. Azért azt be kell vallani, egy szép öltöző, játékos-kijáró vagy egy új kispad kellemesebbé teheti a környezetet, így a meccs élvezetét is. Szerencsére az MLSZ nemcsak előírja, hanem támogatja is az újításokat. A TAO pályázatok segítségével az amatőr csapatok olyan pénzekhez juthatnak, amire sohasem lett volna lehetőségük ezelőtt. Az egyesületeknek 30 % önrésszel kell rendelkeznie, a többit az MLSZ adja hozzá, maximum pályázási lehetőség nettó 10 millió forint. Három csoport közül lehet választani. A biztonsági beruházás keretein belül külső kerítés, korlát vagy játékos kijárat csináltatható. A funkcionalitás esetében pl. szögletzászló, világítás, cserepad, hangosítás stb. fér bele a prioritásba. A harmadik kategória a pályafelújításra, gépbeszerzésre vagy öntözőrendszerre vonatkozik. Az elbírálás pontozásos rendszerrel történik, itt a bajnoki osztály, az utánpótláscsapatok száma és több egyéb tényező dönt.
Egyesületünk megpróbálja szisztematikusan, az anyagi lehetőségeket és szükségleteket figyelembe véve felépíteni a pályázatokat. Sajnos még az önerő előteremtése is nehéz feladat, ezért apró lépésenként haladunk a végső cél felé. Együtt dolgozunk Varga-Kiss Zsófia pályázatíróval, így biztosítva a pályázat sikerét és minden feladat határidőre való elkészültét.


A 2013-14-es sikeres pályázatunk során pénzt nyertünk az öltöző fűtésének megvalósítására. Ezáltal az épület biztosan hosszabb ideig megőrzi új állapotát, nem mellesleg meleg helyiségekkel várhatjuk a vendégcsapatokat. Tavasszal folytatódnak a munkák, az öltöző felöli oldalon is felépítünk egy labdafogó hálót, így lesz teljes a pálya összképe. Elengedhetetlen a nyári szárazságok miatt egy öntözőrendszer is, ami biztosítja majd a pálya vízigényét, ehhez méretezve egy kút is kivitelezésre kerül. A munkák biztosan elkészülnek a megadott határidőre, biztosítva a további pályázatok beadásának lehetőségét.


A 2014-15-ös pályázatunk részét egy új, nagyobb teljesítményű fűnyíró traktor mellett a kisméretű füves pálya világítása képezi. Ezek szintén elengedhetetlenek a jövőbeni sikeres működésünkhöz.
A pályázatok anyagait elérhetővé kell tenni, ezért mindezek megtekinthetőek a www.ksevarvolgy.oldalunk.hu saját weboldalunkon. Az oldal azért jött létre, hogy friss hírekkel, újdonságokkal és több médiás anyaggal szolgáljon szurkolóinknak és mindenkinek, aki megnézi azt. Lehetőség van hozzászólásokra, véleménynyilvánításra is a normál keretek között természetesen.


Köszönjük a segítséget Szánti József Polgármester Úrnak, a Képviselőtestületnek és minden magánszemélynek, akik valamilyen formában segítik az egyesület működését.
Köszönjük mindenkinek, aki nekünk ajánlotta fel a adója 1%-át, idén is számítunk segítségükre. Adószámunk 19275055-1-20


A 2014-es bérletek az első hazai mérkőzésen már megvásárolhatók.


Várjuk Kedves Szurkolóinkat mérkőzéseinkre, reméljük létszámuk gyarapodni fog, hiszen a várvölgyi tábort mindenhol ismerik és elismerik.


Jó szurkolást és Hajrá Várvölgy!

Gelencsér Péter

 

 

 

 

 

 

Pannon Interaktív