Tisztelt várvölgyi lakosok!

A Kormány 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelete az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről és a tegnapi napon a Korm. rendeletben foglalt intézkedések kibővítéséhez igazodva Várvölgy Község Önkormányzatának képviselő-testülete az alábbi döntéseket hozta:
❌ 2020. március 16. hétfőtől az Aprófalva Óvoda Várvölgy a testület döntése alapján határozatlan időre rendkívüli szünetet tart.
❌ Szociális étkeztetésre és gyermekvédelmi kedvezményre jogosultaknak folyamatosan biztosítjuk a közétkeztetést.
❌ Közterületen 7 db kézfertőtlenítőt helyezünk ki.
❌ A kormányzat ajánlása szerint az egészségügyi intézményeket is csak a legindokoltabb esetben keressék fel, minden esetben előzetes időpont egyeztetés után, a receptek felírását lehetőleg elektronikusan vagy telefonon intézzék.
❌ Április 20-ig minden tervezett rendezvény elmarad.
❌ A polgármesteri hivatal személyes ügyfélfogadást csak indokolt, sürgős és halaszthatatlan esetben biztosít. Az ügyintézéseket kérjük lehetőség szerint, elektronikus levélben vagy a hivatal épülete előtt elhelyezett postaládát használva bonyolítani.
❌ A polgármesteri hivatal ügyfélfogadási rendjéről külön tájékoztatást teszünk közzé.
❌ Aki a koronavírus tüneteire gyanakszik, az maradjon otthon, ne menjen közösségbe, és telefonon kérjen háziorvosától segítséget! A vírus az idősebb, 65 év feletti korosztályra a legveszélyesebb, ezért őket arra kérjük, amennyiben tehetik, maradjanak otthonukban. Ha segítségre van szükségük bármiben, mint például: mindennapi bevásárlás, gyógyszerek kiváltá, jelezzék a Családsegítő Szolgálatnál (+36 30 955 7854) vagy a hivatalnál (+36 30 617 6181)
❌ Továbbá kérünk mindenkit, aki itt élő hozzátartozója számára szeretne segítséget kérni, szintén a fent megadott telefonszámokon jelezzen.
❌ Kérjük a lakosságot, hogy aki teheti, maradjon otthon, ne látogasson senkit sem, segítsenek embertársaikon azzal, hogy figyelmeztetik a veszélyre őket! Csak nagyon fontos esetekben hagyják el otthonaikat! Kérjük a családokat, akik már tudják, hogy hozzátartozójuk külföldről hazatér vagy már hazatért, készüljenek fel az elszeparált elhelyezésükre, ellátásukra minimum 2 hétig! Amennyiben ez nem megoldható, akkor az egy háztartásban élőkre is vonatkozik a 2 hét vesztegzár!

Megértésüket köszönjük!
Várvölgy Község Önkormányzata