Szelektív tájékoztató

A házhoz menő szelektív gyűjtés során a ZALAISPA Nonprofit Zrt a kommunális hulladék gyűjtéséhez hasonlóan a hasznosítható szelektív hulladékokat közvetlenül az ingatlan elől gyűjti be az erre a célra kiosztott 120 l-es emblémás sárga színű zsákokból.  Amennyiben ez nem áll rendelkezésére, a hulladékot egyéb (átlátszó) zsákban is kihelyezheti, de fekete színű zsákban a hulladék nem kerül elszállításra!

Kérjük, hogy a műanyag palackokat, flakonokat laposra taposva, míg a karton újság papírokat pedig összehajtva rakják a gyűjtőzsákokba, vagy kötegelve a gyűjtőzsák mellé. Soha ne tegyenek a zsákokba zsíros, olajos élelmiszerrel, vegyszerrel szennyezett hulladékot, valamint ismeretlen anyagot, szemetet. A zsákokat a szállítási napon reggel 6 h-ig kérjük, helyezzék ki.

 

Mi kerülhet a szelektív hulladékgyűjtő sárga színű zsákba?

 

Ásványvizes, üdítős (PET) kilapítva

– Műanyag, csomagoló fólia, nylon szatyor, tasakok

– Élelmiszer tárolására használt műanyag flakon, kanna kimosott állapotban

– Fémcsomagoló anyagok (üdítős, sörös, konzervdobozok)

– Újságok, folyóiratok, hullámpapír, kartonpapír, könyvek, füzetek, papírtartalmú italos doboz

Fontos! A gyűjtőzsákba egyéb akár műanyagból, akár fémből készült tárgyakat (pl: virágcserép,törött edények,játékok,írószerek,bútorok)ruhanemű,elektronikai tárgyak, hungarocell és háztartási szemét nem kerülhet

Mikor és hogyan szállítják el?

A szelektíven gyűjtött hulladékot havonta negyedik pénteki napokon szállítjuk el (kivéve december hónapban), az alábbi napokon:

 

január február március április május június
26 23 22 26 24 28
július augusztus szeptember október november december
26 23 27 25 22 30

 

Kérjük, a szelektíven gyűjtött hulladékot kizárólag a megjelölt szállítási napon helyezzék ki.

A Gyűjtőjáraton dolgozó kollégáink minden alkalommal annyi üres szelektív hulladékgyűjtő zsákot helyeznek el ingyenesen, amennyi szelektív hulladékkal teli zsákot Ön kihelyezett, de maximum 5 darab zsákot tudunk biztosítani. Ha valamiért Önnek többre van szüksége, kérjük, hogy igényét szíveskedjen ügyfélszolgálatunkon jelezni.

A szelektív hulladékgyűjtés kizárólag lakossági ügyfeleink részére díjtalan!